Hallo,

eli kaikesta vuosia jatkuneesta Tanska-uhmasta meikä päätyykin nyt sitten vaihtoon Saksaan. Toisaalta hieman tylsä ratkaisu, mutta se Tanskan vaihtokaupunki näytti kuvissa lähinnä Heinolalta.. Ja jostain ihmeen kumman syystä en haluaisi mennä vaihtoon Heinolaan. :D

Saksassa onkin sitten useampi kaupunki mihin voisin päätyä. Tällä hetkellä vahvimpana etelä Saksassa sijaitseva Neu-Ulm. Hakupaperit pitää palauttaa maaliskuun 2009 loppuun mennessä. Tässähän kerkeää siis vielä muuttaa mieltänsä ainakin viiteen kertaan. Sinänsä myös hassua, että kerkeän Suomessa lukea vain 3 op saksaa, vaikka normi vaatimus sinne olisi 6 op eli kaksi kurssia. Mein koordinaattori oli kuitenkin sitä mieltä, että he lähettävät minut mielummin Saksaan kuin Tanskaan. Sopiihan se, on ne saksalaiset sen verta hassua kansaa ja sillä kielellä voi tulevaisuudessa ehkä tehdä jotain. Samalla reissulla pitäis hamuta sit itelleen työharjottelupaikka.. Joko Saksasta tai sitten jostain muusta maasta. Haluaisin senkin ihan ehdottomasti tehdä ulkomailla. Ja luulen, että tulee onnistumaan ihan kauniisti.

Mitäs muuta jännää tässä joulua odotellessa? No nuhaa prkl ja hylättyjä tenttejä. Saa sit koko kevään ravata uusintoja tekemässä. On tämänkin tytön lopetettava uhma ja tehtävä jotain mitä ei ole moneen moneen moneen vuoteen tehnyt: alkaa opiskelemaan. Ihan kirja kauniiseen kätöseen ja pänttäämään. Olisi meinaan kivaa sitten kun Suomeen raahautuu opparia tekemään, niin että valmistuisikin sitten eikä joutuis suorittaa jotain rästikursseja. On se opiskelu niin hassun hauskaa. Mut hei oikeesti, mitä ihmettä normi ihminen tekee jollain kurssilla jonka nimi on talouden ohjaus? No niinpä, ei mitään.

Tämmöistä nyt tähän elämään. Pari vko ja alkaa joululoma. Duunii pitäis tehä, mut eipä ollu paljoa tunteja läppästy, eli taitaa mennä lomailun puolelle..