Hei vaan,

Voi stressin riemuvoitto. Kuin hienoa on pyyhkästä vieraaseen maahan ja ottaa hotelli neljäks päiväks ja toivoa parasta et löytää asunnon näiden neljän päivän sisään? Stressaavaa se ainakin on, voin kertoa. Mut tällä kertaa onnisti, ainaki toivottavasti. Löyty kämppä heti toisenä päivänä minkä olen täällä Haagissa viettänyt. Vaikkutti ihan hyvältä asuinseudulta keskustan tuntumassa kuningattaren palatsin välittömässä läheisyydessä. On kyllä todella halpa, joten vähän suomalainen skeptisyys nousee, että mikä siinä nyt sitten oikeasti on vikana. Ei se mikään luxuskämppä ole todellakaan, mut eiköhän siinä puol vuotta kärvistele vaikka päällään seisten.

Muutenkin ollut stressi aika huipussa, että varmaan saan sydärin kohta. Keskiviikkona lensin takaisin Saksaan 1,5 viikon intensiivisen Suomen työ-loman jälkeen ja sain melkein kaikki kouluhommat pakettiin. Samperin ruotsin kurssi roikkuu vielä, mutta enköhän saa senkin nidottua nyt kun tässä on koko viikonloppu vapaata. Dead-linekin siinä on 1.3. eli viime tinkaan menee, mutta menköön. On ollu niin kiireinen ja stressinen kuukausi, että tässä ei kyl enää paljon paina vaikka mitä tulis.

Mutta Hollanti vaikuttaa kuitenkin erinomaiselta. Olen aiemmin täälä käynyt Amsterdamissa lomalla ja Haagissa työhaastattelussa eli ensivaikutelma mulla oli jo päässä ja ei ainakaan vielä ole mitään radikaalia muutosta tullut siihen. Haag on siisti ja mukavanoloinen kaupunki. Ja kaiken hyvän lisäks täällä on KEVÄT! Jesh! Tai siis ilma on plussan puolella, lunta ei ole ollenkaan maassa ja jotain ruohon tapasta yrittää puskea siellä missä se nyt kaupunkiolosuhteissa on edes mahdollista.

Tänään kävin ihan randomisti valitussa kahvilassa hakemassa ison kahvin ja sain deja-vu ilmion. Tilasin normaalisti ison kahvin, niinkuin yleensä teen ajattelematta sen kummemmin mikä nyt kyseisessä paikassa sattuu tarkoittamaan isoa. Ja tämä olikin sitten todella iso, varmaan puoli litraa! No ei oikeesti, mutta ihan jättimäinen, ihan niinkuin ensimmäinen kahvi minkä tilasin Saksassakin! Haha, tuli ihan hassu olo ja oli pakko kertoa se sille tytöllekin joka siinä oli töissä. Hän oli muutenkin oikein mukava, anto ilmaseks croasantin kun ne oli sulkemassa tunnin päästä ja oli viel iso kasa myymättä. Eli ensivaikutelma jonka nyt olen hollantilaisista ja Haagista saanut on aikas kiva. Saapa nähdä tuleeko siihen muutoksia kun muutan asumaan 3:n ilmeisesti hollantilaisen ihmisen kanssa saman katon alle. Toivottavasti ei.

Eikai tässä muuta jännää ole tapahtunu, vain yksi mun tähänastisen elämäni isoimmista haasteista näyttää menneen ihan hyvin. Siis muutto uuteen maahan tuntematta ketään ja asioiden kuntoon järjestäminen omin voimin. Tähän loppuun vielä lainaus, jonka voimin olen nyt mennyt eteenpäin "Lopulta kaikki tulee olemaan hyvin, jos ei niin se ei ole loppu".

Laura

ps. Oli pakko kertoa toi kahvi-tarina, on se jännä miten paljon mä arvotan asioita kahvin perusteella. :D